KDE KOUPIT?‎ > ‎

Pro zdraví i pro krásu


  • Pupalkový olej pro posílení ženské energie Panenské rostlinné oleje jsou známé pro své prospěšné působení na lidské zdraví, vitalitu a životní energii. Nacházejí uplatnění v péči o pokožku, užívají se vnitřně, mají své místo také ve ...
    Posted Nov 5, 2015, 1:07 AM by Radka Křivánková
  • Dýňový olej v kuchyni Dýňový olej, lisovaný ze semínek dýně – tykve obecné, je jedním z blahodárných panenských olejů. Mezi ostatními oleji vyniká v několika parametrech.Vysoký obsah zinkuPanenský dýňový olej je ceněný především ...
    Posted Nov 5, 2015, 1:14 AM by Radka Křivánková
  • Tea tree oil Tea tree oilTea tree oil je označený pro čistý přírodní olej z tea tree nebo také česky Kajeputu střídavolistého, vědecky Melaleuca alternifolia.Tea tree a blahodárný olej tea tree ...
    Posted Nov 5, 2015, 1:12 AM by Radka Křivánková
  • Objevte krásu exotického kokosového oleje Kokosový olej je jeden z panenských olejů, který vedle blahodárných účinků a cenného bioaktivního složení nabízí i lahodnou vůni tropických ostrovů tichomoří.Právě panenské tropické oblasti se svými palmovými háji ...
    Posted Nov 5, 2015, 1:09 AM by Radka Křivánková
  • Kokosový olej na vaření Kokosový olej upoutá téměř okamžitě – svou nezaměnitelnou exotickou vůní, která připomíná relaxační dovolenou a tropické panenské ostrovy, odkud pochází. Cenné složení v podobě nasycených mastných kyselin se uplatňuje v péči ...
    Posted Nov 5, 2015, 1:10 AM by Radka Křivánková
Showing posts 1 - 5 of 7. View more »

Pupalkový olej pro posílení ženské energie

posted Jul 25, 2013, 6:50 AM by admin _



Panenské rostlinné oleje jsou známé pro své prospěšné působení na lidské zdraví, vitalitu a životní energii. Nacházejí uplatnění v péči o pokožku, užívají se vnitřně, mají své místo také ve zdravé kuchyni. Některé z rostlinných olejů vynikají před ostatními svými bioaktivními složkami, které dokážou efektivně pomáhat při léčbě konkrétních zdravotních obtíží.

Panenský pupalkový olej tak díky svému unikátnímu obsahu protizánětlivé látky GLA pomáhá při léčbě řady typicky ženských problémů, působí jako zdroj životní vitality a také obranyschopnosti organismu. Pupalkový olej příznivě ovlivňuje dýchací a kardiovaskulární systém, snižuje hladinu cholesterolu a stimuluje správnou funkci metabolismu.

Panenský pupalkový olej se vyrábí se semínek pupalky dvouleté, byliny pocházející ze Severní Ameriky, která upoutá svými půvabně žlutými kvítky. Zvláštností pupalky dvouleté je, že tyto kvítky rozkvétají až ve večerních hodinách. Svoji sladkou vůní pak lákají především noční motýly.

 

Výrazné protizánětlivé vlastnosti pupalkového oleje
Pupalka dvouletá, resp. BIO panenské pupalkový olej obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin a především unikátní GLA – kyselinu gama-linolenovou. GLA se v lidském těle přeměňuje na tzv. prostaglandiny s protizánětlivým účinkem. Prostaglandiny jsou základní stavební složkou buněčných membrán a zároveň se podílí na řízení řady tělesných procesů, mj. reakcí imunitního systému, protizánětlivých reakcí, ovlivňují bolest apod.

 

BIO Pupalkový olej pomáhá při mnoha ženských obtížích
Pupalkový olej díky svému bioaktivnímu složení představuje zdroj ženské energie. Ženám pomáhá regulovat hormonální rovnováhu, zlepšuje intimní život žen.

Při pravidelném vnitřním užívání unikátní olej pupalky ulevuje od menstruačních bolestí, bolestí v prsou, může pomoci i při léčbě endometriózy, neplodnosti a dalších obtíží spojených s ženským cyklem. Pupalkový olej je prospěšný i ženám v klimakteriu.

Vyznačuje se také antidepresivními vlastnostmi.

 

BIO Pupalkový olej pro krásnou pleť, vlasy i nehty
Výraznou vlastností panenského pupalkového oleje je i schopnost působit proti projevům kožních onemocnění a zvyšovat kvalitu pokožky, vlasů i nehtů. Pupalkový olej bývá součástí zkrášlovacích kůr, kdy vnitřním užití pomáhá vyjasňovat a vyhlazovat pleť, posilovat vlasy i nehty.

Pro své zkrášlující účinky nachází pupalkový olej využití i v kosmetických přípravcích. Pro vyhlazení a omlazení pleti se používá k péči o pleť také přímo, aplikuje se jako posilující olejový zábal na vlasy nebo se užívá jako regenerátor nehtů.

Dýňový olej v kuchyni

posted Jul 25, 2013, 6:42 AM by admin _




Dýňový olej, lisovaný ze semínek dýně – tykve obecné, je jedním z blahodárných panenských olejů. Mezi ostatními oleji vyniká v několika parametrech.
Vysoký obsah zinku

Panenský dýňový olej je ceněný především pro vysoký podíl zinku, kterého obsahuje více než ostatní panenské oleje. Najdeme v něm i komplex vitamínů a minerálních látek, kyselinu listovou a nenasycené mastné kyseliny.
Nevšední barva a lahodná chuť

Panenský dýňový olej upoutá svou nezvyklou zeleno-hnědou barvou, která může připomínat motorové oleje. Tak dokáže dýňový olej dodat netradiční barvu pokrmům studené kuchyně. A nejen to. Vedle množství cenných látek obohacuje dýňový olej zdravou kuchyni také o jemnou oříškovou chuť a vůní s lahodně sladkým nádechem.


Využití dýňového oleje v kuchyni

Dýňový olej tak nachází uplatnění jako zdravá ingredience slaných i sladkých pokrmů. Skvěle dochutí zeleninové saláty a dresinky, pesto nebo nejrůznější pomazánky. Hodí se i do vařené rýže, těstovin nebo brambor. Dýňový olej se užívá i k zakapání polévek. Dokáže přidat lahodnou chuť grilované zelenině či masu. Nehodí se však pro tepelnou úpravu, rozhodně se nedá užívat na smažení.

Gurmáni kombinují dýňový olej s různými sýry.

Ti, co si potrpí na sladké, pak dýňový olej přidávají třeba do ovocných salátů a sladkých moučníků.



Působení dýňového oleje

Dýňový olej se konzumuje vnitřně, má výborné antioxidační vlastnosti. Je známý jako zdroj mužské potence, užívá se při problémech s prostatou, ale také ledvinami nebo při zánětech močových cest. Tak může být prospěšný i ženám. Vysoký obsah zinku podporuje regenerační procesy a obnovu buněk. Dýňový olej tak napomáhá i kvalitě pleti, vlasů a nehtů.

Pro své regenerační a výživné působení se aplikuje také přímo na pokožku jako tělový olej nebo jako balzám na vlasy.

Tea tree oil

posted May 24, 2012, 8:24 AM by admin _


Tea tree oil

Tea tree oil je označený pro čistý přírodní olej z tea tree nebo také česky Kajeputu střídavolistého, vědecky Melaleuca alternifolia.

Tea tree a blahodárný olej tea tree pochází z Austrálie, jde o účinnou přírodní dezinfekci, která nachází široké uplatnění v domácí lékárničce.


Tea tree oil jako přírodní dezinfekce

Nejvýznamnější vlastností tea tree oleje je jeho schopnost hubit bakterie, viry, plísně a další patogenní mikroorganismy. Této vlastnosti australští domorodci využívají již celá staletí, listy tea tree pokládají na nejrůznější kožní zranění a problémy, znají také jeho účinky pomáhat při dýchacích obtížích. Dnes si tyto cenné vlastnosti tea tree oleje můžeme dopřát i my.


Jaké jsou účinky tea tree?

Tea tree olej má antibakteriální a antimykotické účinky. Užívá se proto jako přírodní dezinfekce, která nepálí a nedráždí pokožku. Neobsahuje jód ani alkohol. Tea tree oil navíc podporuje hojící procesy a lze ho užívat i dlouhodobě. Zabraňuje vzniku zánětu a šíření infekce.

Tea tree oil pomáhá při léčbě oparů, aftů, bradavic nebo akné. Lokálně se aplikuje na postižená místa pokožky.

Tea tree dezinfikuje rány po klíštěti nebo štípnutí hmyzem, zmírňuje svědění a alergické reakce. Tea tree oil odpuzuje také hmyz, užívá se proto také jako ochrana před hmyzem a přírodní repelent.

Tea tree působí také proti vším a blechám. Je vhodný i pro domácí mazlíčky.

Tea tree oil skvěle poslouží při dýchacích obtížích, rýmě a nachlazení. Užívá se k inhalaci, tea tree se aplikuje do nosních dírek a okolí nosu při těžké rýmě.

V neposlední řadě pak olej tea tree slouží jako esence do masážních směsí na bolavé svaly a klouby.

Užívá se i k dezinfekci prádla.

Objevte krásu exotického kokosového oleje

posted May 24, 2012, 7:57 AM by admin _








Kokosový olej je jeden z panenských olejů, který vedle blahodárných účinků a cenného bioaktivního složení nabízí i lahodnou vůni tropických ostrovů tichomoří.




Právě panenské tropické oblasti se svými palmovými háji, všudypřítomnými hřejivými slunečními paprsky a azurově modrým mořem jsou místem, kde se kokosový olej vyrábí. Kokosové ořechy se zde ručně sbírají a suší na slunci, aby se z jejich bílé dužiny lisoval exotický olej s nezaměnitelnou vůní a mnohostranným využitím.









Regenerační balzám s vůní kokosu

Kokosový olej se hodí k péči o suchou a poškozenou pokožku. Vyhlazuje, vyživuje a vypíná kůži, skvěle regeneruje a současně chrání. Užívá se proto v zimě, kdy ochraňuje pleť před mrazem, v létě po opalování nebo ke zklidnění pokožky po holení.




Díky svému složení působí kokosový olej jako přírodní antibiotikum. Podporuje tak hojení různých kožních neduhů, dokáže pomoci při léčbě ekzémů, lupénky, akné, ale také kožních plísní nebo herpes.




Kokosový olej se hodí i na rozpraskané bradavky kojících žen, v neposlední řadě nachází uplatnění i jako prevence strií.









Kokosový masážní olej

Kokosový olej je také díky své výborné skluznosti skvělým masážním olejem, jako masážní olej se uplatňuje zejména při exotických masážích, kterým dodává příjemnou vůni tropického ráje.




V neposlední řadě slouží také jako hypoalergenní lubrikační gel, nedráždí, hodí se i pro citlivé sliznice, které navíc chrání proti kvasinkám a dalším patogenům. Navíc jeho omamná vůně dokáže probouzet smysly. (Není však vhodný pro použití v kombinaci s latexovými kondomy.)









Kokosový olej v kuchyni

Panenský kokosový olej je však známý nejenom pro své vnější použití. Domorodci tropických ostrovů a řada asijských zemí kokosový olej považuje za základní ingredienci v místní kuchyni.




Kokosový olej dodává netradiční chuť orientálním pokrmům. Užívá se v kombinaci s ostrým, stejně jako sladkým jídlem, hodí se pro studenou i teplou kuchyni. Kokosový olej je vysoce tepelně stabilní, nepřepaluje se, je tedy ideální na vaření, pečení i smažení. Navíc má dlouhodobou trvanlivost.

Kokosový olej na vaření

posted May 24, 2012, 7:34 AM by admin _





Kokosový olej upoutá téměř okamžitě – svou nezaměnitelnou exotickou vůní, která připomíná relaxační dovolenou a tropické panenské ostrovy, odkud pochází. Cenné složení v podobě nasycených mastných kyselin se uplatňuje v péči o poškozenou a suchou pokožku. Díky svým antibiotickým vlastnostem se panenský kokosový olej užívá také jako hojivá mast při nejrůznějších kožních problémech. Nenahraditelný je také při exotických masážích. Kokosový olej však vedle vnějšího nachází i vnitřní užití.



Panenský kokosový olej ve studené i teplé kuchyni


Panenský kokosový olej, resp. kokosový tuk je pro své cenné složení a lahodnou vůni také součástí zdravé kuchyně. Užívá se na vaření ve studené i teplé kuchyni.

Hodí se jako složka pomazánek nebo majonéz, může nahradit máslo i další běžně užívané tuky. Skvěle dochutí maso, pečenou či grilovanou zeleninu. Lehce exotickou vůni dodá například klasickým pečeným bramborám.

Panenský kokosový olej jako ingredience orientálních pokrmů, tradičně se užívá k dochucení ostrých pokrmů. Hodí se i na smažení, protože se nepřepaluje ani při nejvyšších teplotách.

Skvěle dochutí sladké dezerty a nejrůznější moučníky při pečení. Můžete na něm třeba osmažit palačinky na sladko.

Pokrmům dodává netradiční, exotickou vůni a chuť, navíc se skvěle tráví a podporuje metabolismus.


Kokosový olej na hubnutí


Kokosový olej představuje nenapodobitelnou ingredienci zdravé kuchyně. Je vhodný i při hubnutí. Snadno se totiž vstřebává a neusazuje se v těle. Nezatěžuje štítnou žlázu.

Zvláště při hubnutí se uplatňuje jeho schopnost dodávat energii postupně. Dokáže tak zasytit a zbavit pocitů hladu na několik hodin. Také reguluje hladinu krevního cukru a předchází tak tzv. chutím na sladké.

Oproti ostatním běžně užívaným tukům má kokosový olej nižší energetickou hodnotu. Neobsahuje cholesterol.

Konopný olej

posted May 2, 2012, 2:57 AM by admin _

Konopný olej
KOUPIT BIO konopný olejKonopí je jednoletá rostlina, která zahrnuje tři druhy: konopí seté (Cannabis sativa), konopí indické (Cannabis indica) a konopí plané (Cannabis ruderalis).V Česku se využívá v potravinářském, kosmetickém a farmaceutickém průmyslu především konopí seté.

Konopný olej panenský je výjimečný svým složením - obsahuje až 75 % nenasycených mastných kyselin potřebných pro správnou funkci pokožky (mj. kyseliny Omega 6 a Omega-3), velké množství vitamínů (A, B1, B2, B3, B6, C, D a E) a minerálů (vápník, hořčík, draslík, železo). Je považován za jeden z nejhodnotnějších panenských olejů.

Konopný olej lisovaný za studena - účinky při vnějším užití
je ideální k ošetření a péči o citlivou pleť
je velmi účinný v péči o suchou a citlivou pleť postiženou ekzémy a lupénkou
konopným olejem se léčí i mykóza a plísně nebo špatně se hojící rány
má silné regenerační, zvláčňující, zklidňující, antibakteriální a protizánětlivé účinky
pomáhá léčit mnohé kožní problémy, ochrání pleť před vysoušením a praskáním, omezuje vznik akné
podporuje odolnost pleti
brzdí rozvoj alergických reakcí
napomáhá hojení ran, popálenin a bércových vředů
omezuje vznik vrásek a zpomaluje stárnutí pokožky
lze ho užívat k i vlasovým zábalům, vtírání do nehtových lůžek posiluje růst a zdraví nehtů

Vnitřní užití konopného oleje
Pro zlepšení stavu problematické kůže se konopný olej užívá i vnitřně. Vnitřním užití jsou také dodávány esenciální aminokyseliny a další cenné látky, které konopný olej v hojné míře obsahuje.


Konopný olej má lehce oříškovou chuť, se zemitou až mírně pálivou dochutí. Chutná mírně nakysle. Oproti ostatním panenským olejům je méně mastný. Používá se pouze za studena - buď přímo (cca 1 polévková lžíce denně) nebo do salátů, zálivek a dalších studených pokrmů, obdobně jako olivový olej.


Účinky při vnitřním užití:


konopný olej působí preventivně proti kardiovaskulárním chorobám a cukrovce
snižuje hladinu cholesterolu
díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin se doporučuje pro osoby trpící vysokým krevním tlakem.
využívá se při léčbě chorob obtíží jako premenstruační syndrom, chronické záněty, revma, artritida
doporučuje se sportovcům, kteří chtějí nabrat svalovou hmotu, díky obsahu hořčíku navíc zabraňuje svalovým křečím



Konopný olej lisovaný za studena nemá významný podíl psychotropních látek, takže nemůže působit jako droga.

Regenerační rakytníkový olej

posted Apr 27, 2012, 1:16 PM by admin _


Regenerační rakytníkový olej


Unikátním panenským olejem typické oranžové barvy je olej lisovaný z bobulí rakytníku řešetlákového.


Čistý rakytníkový olej je komplexem řady bioaktivních látek s vynikajícími regeneračními a antioxidačními vlastnostmi. Rakytník řešetlákový je proto právem označován za rostlinu třetího tisíciletí.





Blahodárný rakytníkový koktejl plný zdraví
Rakytníkový olej 100% obsahuje celou paletu nejdůležitějších vitamínů (A, B1, B2, B6, D, E, K, P), dále také karotenoidy, minerální soli železa, manganu nebo bóru, třísloviny, kyselinu listovou nebo esenciální mastné kyseliny Omega 3, Omega 6, Omega 9 nebo vzácnou Omega 7 (souhrnně označované jako vitamín F).


Výrazné oranžové bobule rakytníku řešetlákového vynikají množstvím vitamínu C, kterého obsahují asi desetkrát více než pomeranč.


Panenský rakytníkový olej je unikátní zejména vysokým obsahem vitamínu E známým pro své antioxidační vlastnosti. Tohoto blahodárného vitamínu obsahuje rakytníkový olej více, než jakákoliv jiná potravina.


Také nenasycená mastná kyselina Omega 7 se v běžných potravinách takřka nevyskytuje, v rakytníkovém oleji zaujímá 40% podíl.





Rakytníkový olej pro posílení imunity
Rakytníkový olej se užívá pro posílení obranyschopnosti, je užitečný v době chřipek a nachlazení. Posiluje vitalitu a pomáhá léčit řadu zdravotních potíží.





Rakytníkový olej pro obnovu poškozených tkání
Rakytníkový olej má výjimečnou schopnost regenerovat poškozené tkáně a sliznice, podporuje obnovu buněk, zpomaluje známky stárnutí.





Rakytníkový olej a jeho protizánětlivé působení
Díky svým protizánětlivým vlastnostem se užívá při dýchacích obtížích, ale také problémech trávícího traktu. Je prospěšný při žaludečních a dvanácterníkových vředech, podporuje vylučování trávících enzymů, stimuluje činnost žaludečních šťáv.


Rakytníkový olej pomáhá léčit řadu kožních onemocnění, pro obnovu pokožky se kombinuje vnitřní a vnější aplikace. Rakytníkový olej se aplikuje i přímo na postižená místa na pokožce nebo ve formě vatových tamponů.

1-7 of 7