Pupalkový olej


Pupalkový olej

Pupalkový olej je známý pro obsah vzácné kyseliny GLA.

Je spojován s ženskou krásou, ale i zdravím ženy.

Získává se lisováním za studena z malých semínek. Jejich zdrojem je Pupalka dvouletá (lat. Oenothera biennis) , rostlina třetího tisíciletí.

Pupalka je označována také jako noční svíce, své žluté květy totiž otevírá až v podvečerních hodinách a svoji sladkou vůní tak láká především noční motýly.

Pupalkový olej má výrazné regenerační působení, užívá se v kosmetické péči o problematickou, poškozenou, suchou a zralou pokožku, také při ekzémech či lupénce.

Vnitřně se užívá jako zdroj nenasycených mastných kyselin (Omega 3, Omega 6), také kyseliny gamalinolenové (GLA).

Více se dozvíte u popisu produktu.

Pupalkový olej u nás najdete v několika variantách objemu a balení. Dodáváme ho ve fialovém skle i náhradním plastovém balení.

Pupalkový olej se využívá také jako ingredience pečující přírodní kosmetiky, bývá základní složkou pro zkrášlující tablety pro pokožku, vlasy a nehty.
Pupalkový olej Saloos
Pupalkový olej Born to BIO
Pupalka - dárkový balíček Weleda

Energy Dermaton Oil

Comments