Kokosový olej

Kokosový olej

Panenský kokosový olej (kokosový tuk nebo kokosové máslo) pochází z tropických tichomořských ostrovů. Všestranný olej s unikátní exotickou vůní se získává lisováním z usušené bílé dužniny ořechu Kokosovníku ořechoplodého(Cocos nucifera). Celý proces od utržení ořechu po zabalení oleje trvá jen několik hodin.

V panenském stavu je kokosový olej při pokojové teplotě mléčně bílý a má tuhou konzistenci. Taje cca při 25 °C. Stačí ho tedy přiložit na pokožku, příp. dózu s olejem nahřát v teplé vodní lázni.

Na rozdíl od ostatních panenských olejů vyniká kokosový olej obsahem vzácných nasycených mastných kyselin, díky tomu je také tepelně stabilní a má dlouhodobou trvanlivost.

Užívá se jednak jako masážní prostředek, regenerační tělové máslo, vlasová kúra aj., také jako ingredience zdravé kuchyně. Hodí se do slaných i sladkých pokrmů, na vaření, pečení i smažení.