Objevte krásu exotického kokosového oleje

Datum přidání: May 24, 2012 2:57:52 PM

Kokosový olej je jeden z panenských olejů, který vedle blahodárných účinků a cenného bioaktivního složení nabízí i lahodnou vůni tropických ostrovů tichomoří.

Právě panenské tropické oblasti se svými palmovými háji, všudypřítomnými hřejivými slunečními paprsky a azurově modrým mořem jsou místem, kde se kokosový olej vyrábí. Kokosové ořechy se zde ručně sbírají a suší na slunci, aby se z jejich bílé dužiny lisoval exotický olej s nezaměnitelnou vůní a mnohostranným využitím.

Regenerační balzám s vůní kokosu

Kokosový olej se hodí k péči o suchou a poškozenou pokožku. Vyhlazuje, vyživuje a vypíná kůži, skvěle regeneruje a současně chrání. Užívá se proto v zimě, kdy ochraňuje pleť před mrazem, v létě po opalování nebo ke zklidnění pokožky po holení.

Díky svému složení působí kokosový olej jako přírodní antibiotikum. Podporuje tak hojení různých kožních neduhů, dokáže pomoci při léčbě ekzémů, lupénky, akné, ale také kožních plísní nebo herpes.

Kokosový olej se hodí i na rozpraskané bradavky kojících žen, v neposlední řadě nachází uplatnění i jako prevence strií.

Kokosový masážní olej

Kokosový olej je také díky své výborné skluznosti skvělým masážním olejem, jako masážní olej se uplatňuje zejména při exotických masážích, kterým dodává příjemnou vůni tropického ráje.

V neposlední řadě slouží také jako hypoalergenní lubrikační gel, nedráždí, hodí se i pro citlivé sliznice, které navíc chrání proti kvasinkám a dalším patogenům. Navíc jeho omamná vůně dokáže probouzet smysly. (Není však vhodný pro použití v kombinaci s latexovými kondomy.)

Kokosový olej v kuchyni

Panenský kokosový olej je však známý nejenom pro své vnější použití. Domorodci tropických ostrovů a řada asijských zemí kokosový olej považuje za základní ingredienci v místní kuchyni.

Kokosový olej dodává netradiční chuť orientálním pokrmům. Užívá se v kombinaci s ostrým, stejně jako sladkým jídlem, hodí se pro studenou i teplou kuchyni. Kokosový olej je vysoce tepelně stabilní, nepřepaluje se, je tedy ideální na vaření, pečení i smažení. Navíc má dlouhodobou trvanlivost.